L'Elm i la Carmeta


L'Elm i la Carmeta arriben l'estiu de 1997 donats per l'Esplai de la Gent Gran i la Confraria de Pescadors de Sant Elm. Els va crear l'artista arenyenc Martí Doy, els va vestir el sastre Francesc Calopa.

 

Representen un pescador i una peixatera, ofici molt arrelat a la nostra vila. L'Elm és un autèntic Llop de Mar, i la veu popular li ha trobat semblances amb l'avi 'Tautau', en canvi, la Carmeta és molt estimada pels arenyencs on són molts, i de diverses generacions, els que li troben similitud amb la seva pròpia avia.

 

Tots dos pesen uns 20 Kg i medeixen uns 280 cms. d'alçada.

 

La creació d'una tercera parella de gegants arenyencs va sorgir de l'Esplai de la Gent Gran, abanderats per l'entusiasta Alfons Alcaraz. L'Ajuntament, la Confraria de pescadors i el mateix Esplai van pagar la seva construcció.

 

La festa de presentació dels nous gegants es va fer al port d'Arenys el 15 d'agost de 1997. Els dos gegants van arribar en barca. Al moll els esperaven els Gegants d'Arenys i més de quatre mil persones. El bateig es va celebrar l'endemà, 16 d'agost, diada de Sant Roc, a l'església de Santa Maria, després de l'ofici. Els padrins van ser en Tallaferro i na Flor d'Alba i en Roc i la Maria. Mossèn Martí Amagat, rector d'Arenys, va oficiar la cerimonia, en llatí,  fent servir una fórmula del S.XIX .