SANT ZENON 2019

Els capgrossos prenen el protagonisme per St. Zenon

Sant Zenon ja està aquí, COMENÇA LA FESTA MAJOR D'ARENYS DE MAR i els nostres gegants i capgrossos no s'ho volen perdre! Sabem que vosaltres tampoc i, per això, us deixem un recull de tots els actes on hi serem presents. 

5 de juliol a 16 d'agost - Exposició DibuGegants i dels gegants

A les 19:00, els gegants s'instal·laran al C.C.Calisay i s'hi estaran durant totes les festes de Sant Zenon i fins a la cloenda de Sant Roc, festa petita d'Arenys, per poder-vos veure sempre que els aneu a visitar.

 

En aquesta ocasió, hi haurà una exposició permanent que acompanyarà als nostres gegants durant tota la seva estada a la Sala de Bótes del C.C.Calisay: l'exposició DibuGegants.

 

L'exposició constarà de diversos dibuixos, tan dels nostres gegants com de gegants veïns i d'altres ben coneguts per tothom. Aquesta és una exposició de l'artista local, i geganter, Jaume Casanovas i Rossell.

5 de juliol - Baixada al pregó i pregó a càrrec dels capgrossos

Un cop els nostres gegants estiguin instal·lats al Calisay, en Tallaferro i na Flor d'Alba sortiran a les 19:30 als carrers de la vila per baixar a donar el tret de sortida de la Festa Major amb el pregó.

 

L'Associació Geganters d'Arenys de Mar som els encarregats de fer el brindis d'aquesta edició de la Festa Major amb tots els arenyencs.

 

En aquesta ocasió, seran els capgrossos els que agafaran el protagonisme i seran els encarregats de fer el brindis tots celebrant una data molt important: 100 anys de capgrossos a Arenys de Mar.

 

El brindis serà a les 20:30 a l'Ajuntament i un cop finalitzat, els gegants tornaran al Calisay.

7 de juliol - Trobada gegantera Arenys de Mar 2019

Dia de la nostra trobada gegantera.  A les 16:30 tots els gegants estaran preparats al C.C.Calisay, per la cercavila que faran pels carrers de la nostra vila i que començarà a les 17:30. La cercavila acabarà a l'Ajuntament, on les colles convidades faran el seu ball i els nostres gegants ballaran el seu Ball dels gegants.

 

Els gegants convidats són:

  • Jalpí i Martina d'Arenys de Munt, acompanyats pel gegantó Tonet.
  • Els Senyors de Burriac, gegants d'Argentona.
  • Gastó i Caterina de Blanes, acompanyats per en  Vadó set-trossos, l'Esforcaner i en Tom.
  • Guillem-Bernat de Montferrer i Agnès de l'Aubó de Canet de Mar, acompanyats per la Cel.
  • Bernat i Candelera de Molins de Rei.

 

9 de juliol - Entrega Xumets i Cercavila Sant Zenon

Dia de Sant Zenon! Aquest serà el dia en què els nens han de deixar per sempre el xumet de banda i convertir-se en nens grans!

 

A les 17:30 els gegants esperaran a tots els nens d'Arenys davant de l'Església perquè els hi entreguin els seus xumets per sempre.

 

A canvi dels xumets, els gegants faran entrega a tots els nens del seu títol de nen gran.

 

A les 18:30, els gegants enfilaran, tot dansant, fins a l'Ajuntament on faran el seu Ball dels Gegants i recollir a totes les autoritats per acompanyar-los a l'ofici de Sant Zenon.

 

Un cop acabi l'ofici, en Tallaferro i na Flor d'Alba aniran cap al calisay, on la resta de gegants i capgrossos ja els estaran esperant per fer la dormida fins a Sant Roc i posar punt final a la Festa Major.

Concurs fotografia els nostres gegants

Es posa en marxa el II concurs de fotografies de gegants per Sant Zenon.

 

Tothom pot participar-hi i és tant fàcil com:

  • Seguir-nos a Instagram
  • Utilitzar l'etiqueta #concursgengatsarenys19
  • Etiquetar-nos en la publicació

 

Visita l'apartat Concurs del nostre web per consultar les bases del #concursgegantsarenys19.